ȘTIAȚI CUM SE FACE UN MASAJ DE CALITATE ?!
Abordarea unei ședințe de terapie prin masaj implică in primul rând o instruire si o cunoaștere profundă a acestei tehnici de către terapeut, astfel încât terapia aplicată să fie particularizată pentru fiecare persoană în parte și să cuprindă o abordare holistica ținând cont de tot ceea ce implică acest lucru. Fiecare ședință de masaj conține în desfășurarea ei o serie de etape atent parcurse, astfel încît rezonanța creată între terapeut și pacient să ducă la o serie de efecte progresive, care să reflecte diferența de stare între începutul terapiei si finalul acesteia.
Pregătirea spațiului, prima etapă a masajului
O prima etapă se referă la pregătirea cu maximă atenție a ambientului în care se desfășoară terapia. Spațiul destinat este indicat sa fie un loc consacrat numai pentru aceasta activitate, prin acest aspect creindu-se o atmosferă de siguranță, de calm si relaxare, lucru sesizat imediat la intrarea in acel spațiu.
Temperatura optimă a spațiului, parfumurile vegetale emanate in aer, uleiurile si esențele din plante medicinale utilizate in timpul terapiei, prezența unei muzici terapeutice prin energia pe care o degajă, precum si aspectul igienic impecabil al intregului spațiu in care se desfasoara terapia, sunt elementele importante in desfășurarea ideală a ședinței.
Optimismul face parte din ședința de masaj
Din aceasta etapă premergatoare terapiei propriu-zise, face parte si dinamizarea terapeutului, care pe lângă structurarea fizico-energetică cu care este înzestrat, trebuie să abordeze o atitudine pozitivă, optimistă, plină de energie si încredere față de terapia pe care o practică, lucru foarte important pentru transmiterea acestei stări, prin rezonanța, pacientului. Acest aspect esential, ca de altfel in toate terapiile, este necesar, deoarece terapeutul are rolul de emițător de informații pentru persoana cu care interacționează.
Masajul stimuleaza si echilibreaza organismul
Etapa propriu-zisa a terapiei prin masaj, include o serie de procedee terapeutice, ingenios armonizate de catre terapeut, menite să deblocheze, să stimuleze si să echilibreze circulatia in tesuturi si organe, atit in structura fizica a corpului, cât si în componenta energetică a acestuia.
Terapia prin masaj este o terapie care se adreseaza simultan celor trei forțe din corp, trup- suflet-minte, în încercarea de a obtine o stare de armonie si echilibru a acestora. La fiecare ședință de masaj se abordeaza tehnici si proceduri complexe, atent combinate, care se adreseaza in primul rând sistemelor corpului fizic, prin stimularea circulatiei sanguine si limfatice. Apoi terapeutul maseur se adresează si sufletului prin sporirea in timpul terapiei a credintei si iubirii fata de Creator si față de Creație, si nu in ultimul rând se adreseaza minții, prin informațiile transmise si prin îndemnurile practice de a „gândi pozitiv" si a lucra individual cu cele trei forțe ale noastre, pentru a obține în timp, acea schimbare pozitiva necesara evoluției personale.
In timpul masajului se folosesc mai multe tehnici de masaj
Fiecare ședință de masaj este unică și de fiecare dată altfel. La fiecare ședință de terapie se impun noi abordări, in funcție de felul în care corpul pacientului transmite nevoile momentului. Arsenalul de tehnici si proceduri cu care lucrează terapeutul trebuie să cuprindă diverse stiluri si metode, astfel că în cazul unui profesionist adevărat, să poată alege soluția optimă pentru a realiza o terapie completă și complexă.
Corpul nostru, în esență, este o „entitate" înzestrată cu multă înțelepciune. Reacționează în funcție de stimulii primiți si orice investiție pozitivă pentru întreținerea lui, este o investiție care mai devreme sau mai târziu va da roade. Corpul percepe aceasta grijă față de el si dacă acest lucru este făcut încă din tinerețe, atunci acesta ne va răsplăti când vom avea cea mai mare nevoie de el - la bătrînețe, printr-o mai bună formă fizica a corpului, o stare psihica echilibrată și o anumită atitudine pozitivă în privința sensului existenței.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu